10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

Belediye Başkanımız Av.Mehmet DAŞÖZ’ün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Emperyalist güçlerin topraklarımıza dört bir yandan saldırdığı bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk, milletimize en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır.

O’nun 19 Mayıs 1919’da başlattığı kurtuluş mücadelesi, tarihinde esaret yaşamamış milletimizin adeta yeniden bir ve beraber olarak ayağa kalkmasını ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırmasını sağlamış ve en büyük eserim dediği Cumhuriyeti kurarak bizlere emanet etmiştir.

Bugün bizlere düşen görev, vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, O’nun bırakmış olduğu mirası gelecek nesillere taşımak ve göstermiş olduğu yolda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve hürmetle anıyorum.